Tapani Tanskanen on Spellpointin uusi Chief IAMist

24/05/2016 | Kirjoittanut: Janne Sirén | Aihe: IAM Image for Tapani Tanskanen on Spellpointin uusi Chief IAMist

Tapani Tanskanen
Chief IAMist, Spellpoint

Spellpoint on Suomen johtava itsenäinen, vain identiteetin ja pääsynhallinnan (IAM) palveluihin keskittynyt yritys, palvellen asiakkaita kokoluokassa 1 000 — 100 000 identiteettiä jo vuodesta 2000.

Liikkeenjohdollisia ja liiketoiminnallisia näkökulmia yhtään vähättelemättä, identiteetin ja pääsynhallintaan keskittyneelle Spellpointille on aina ollut erityisen tärkeää, että toimintaamme tarkastellaan ennen kaikkea paksujen ja värittyneiden IAM-lasien lävitse. Kun elää ja hengittää yhtä ja vain yhtä toimialaa, se on elintärkeää – se on kutsumus. IAM on se juttu, jossa olemme ja haluamme olla hyviä.

Spellpoint on uniikki IAM-toimija suomalaisessa tietoturvakentässä, ja uskon, että osa toimintamalleistamme on uniikkeja koko maailmassa. Olemme siitä vähän ylpeitä. Tässä hengessä tehtiin myös viimeisin nimityksemme, pitkänlinjan IAM-gurumme Tapanin nimittäminen Chief IAMist -rooliin toukokuussa 2016. Tapani Tanskanen on nuoresta 38 vuoden iästään huolimatta suomalaisen IAM:n grand old man, joka teki IAMia jo ennen kuin kukaan oli kuullutkaan sanasta.

Chief IAMist on Spellpointin sisäinen ja ulkoinen IAM-lähettiläs sekä IAM-strategiatyömme johtaja. IAM-asiantuntijuuden tärkeydestä meillä kertoo se, että sijoitimme Chief IAMistin organisaatiokaaviossa toimitusjohtajan kanssa samalle tasolle – Chief IAMist vastaa suoraan hallitukselle ja IAM-strategiatyön lisäksi hänellä on yrityksemme ylin operatiivinen valta valituilla alueilla.

Osa siitä mikä tekee Chief IAMistin roolista uniikkia on vähän hys hys, mutta yksi asia ei ole: Chief IAMistin tehtävänä on kehittää asiantuntijuuttamme. Hän päättää jatkossa kaikista IAM-asiantuntijoidemme rekrytoinneista ja henkilövalinnoista. Tämä on osa laadunvarmistustamme: Toimitusorganisaatio esittää milloin ja missä tekijöitä tarvitaan, Chief IAMist huolehtii siitä, että he ovat parhaita ja oikeita – ja että tiimiämme rakennetaan pitkäjänteisesti. Tämä on juuri nyt erityisen tärkeää, kun päälukumme kasvaa 33% vuosivauhtia.

Kuten leikkisästä hashtagista nimikkeessä voi päätellä, Chief IAMist on myös Spellpointin IAM-puhehenkilö – tulossa pian sosiaaliseen mediaan ja konfrenssiin lähelläsi. Kannattaa kuunnella ja kytätä häsää #IAMist. Kun IAM on aiheena, IAMist tietää mistä puhuu.

Menestystä tehtävään, Tapsa!

Janne Sirén
Hallituksen puheenjohtaja, Spellpoint